GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

23 Mayıs 2018

Ramazan Bayramında Camiamız Bir Aradaydı

İlmi Etüdler Derneği olarak, çatı kuruluşumuz olan İLKE Derneği tarafından organize edilen geleneksel bayramlaşma merasimine katıldık. Merasimde camiamızın gönüldaşlarıyla bir araya geldik.

İLKE ve kurumlarını destekleyen gönüldaşlarımız ve ailelerinin yanı sıra İLEM’in eğitim ve ihtisas programlarında ders veren hocalarımızın katıldığı bayramlaşma merasiminde; yönetim kurulumuz, koordinatörlerimiz ve öğrenci kardeşlerimiz de bayramlaşma merasiminde bir aradaydılar.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantımız daha sonra çatı kuruluşumuz olan İLKE Derneği Mütevelli Heyeti Başkanı Davut Şanver’in selamlama ve tebrik konuşmasıyla devam etti. İLKE Yürütme Kurulu Başkanı Lütfi Sunar’ın tebrik konuşmasından sonra söz alan İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güder, konuşmasında sosyal adalet vurgusunda bulunarak; “İslam dünyası zor günler yaşıyor. Bu bağlamda ümmet olarak birbirimize sahip çıkmalı ve sosyal adaletin tesisinde elimizi taşın altına koymaktan Müslümanlar olarak korkmamalıyız. Adil bir düzen için yapılması gerekenler bizim ödevimizdir. Ödevlerimizi yerine getirdiğimiz takdirde adil bir düzenin sağlanması ve imkanların paylaşılmasının tesisinde daha başarılı olacağız.” şeklinde konuştu.

İGİAD Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan ve YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Alpaydın da bayrama dair dilek ve temennilerini dile getirdikleri bir konuşma gerçekleştirdi. Bayram mesajlarını paylaşanlar arasında camiamızın gönüldaşları da söz aldı ve düşüncelerini hazirun ile paylaştı.

Camiamızın aileleriyle birlikte iştirak ettiği geleneksel bayramlaşma töreninde dağıtılan hediyeler ile çocukların da yüzü güldü. Birlikteliğin çoşkulu bir şekilde gerçekleştiği bayramlaşma merasimimiz, dualar ve tekbirlerle son buldu.