GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

23 Mart 2021

“Tez Yazmaya Nereden Başlanır?” Eğitimi Sona Erdi

 

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) tarafından düzenlenen “Tez Yazmaya Nereden Başlanır?” başlıklı eğitim Önder Küçükural yürütücülüğünde 5 ve 12 Mart 2021 tarihlerinde online olarak gerçekleşti. Lisansüstü eğitimlerine devam eden araştırmacılar ile lisans 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı eğitim iki oturumda tamamlandı.

 

İLEM’in, araştırma ya da tez önerisi yazımına dair birinci elden deneyimi ilgililerle paylaşılmak amacıyla düzenlediği eğitim yoğun ilgiyle karşılandı. Eğitim vesilesiyle literatür taraması, tez konusu bulma süreçleri ve tez önerisi hazırlamaya dair genel hususlar ele alındı.

 

Önder Küçükural yürütücülüğünde, gerçekleşen eğitim, “Araştırma nedir?” sorusu ile başladı. Eğitimin devamında baştan savma, ilk düşüncelerin yazımı, literatüre ilk bakış, araştırma sorusu yazımı, araştırma tasarımı, literatür taraması ve teklif metni formatında yazım konuları tartışıldı.

 

Eğitim boyunca tez konusunun ve sorularının belirlenmesi, taslak oluşturulması, argümanlarının tespiti gibi temel meselelerin önemi vurgulandı. Katılımcıların eğitim sonunda kendi tez teklif metinlerini oluşturmak, literatür ile bağlantısını kurmak ve metnin yapısını güzelleştirmek gibi bilimsel araştırma yapmak için edinilmesi gereken temel kazanımları edinmeleri hedeflendi.