GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

09 Nisan 2021

Türkiye’de Yayıncılığın Hafızası Projesi Tamamlandı

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) yürütücülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşen Türkiye'de Yayıncılığın Hafızası Projesi (TYH) 22 farklı isimle yapılan sözlü tarih görüşmeleri ve atölye ile sona erdi.

Türkiye’de fikri üretimin kök saldığı yayıncılık faaliyetlerini, yayıncılık süreçlerinin tanıkların hafızasında yer edinme şekillerini açığa çıkarmayı hedefleyen Türkiye’de Yayıncılığın Hafızası Projesi (TYH) kapsamında 2020 yılı Nisan ayından itibaren 22 farklı sözlü tarih görüşmesi gerçekleştirildi. 35 saati aşkın süren görüşmelerde 1980 sonrasında yaygınlaşan, görünür hale gelen ve önemli çıktılar veren yayıncılık alanı bağlamında Türkiye’nin hem siyasal atmosferi hem de kültürel mekanları konuşuldu.

Sözlü tarih görüşmeleri devam ederken Türkiye’de yayıncılığın tarihini konuşmak ve Türkiye’nin önemli yayıncılarının deneyimlerini dinlemek amacıyla Sözlü Tarih Atölyesi düzenlendi. Gerçekleşen tüm sözlü tarih görüşmeleri ve sözlü tarih atölyesi https://www.tyh.org.tr/ adresi ve İLEM TV üzerinden izleyicilerle paylaşıldı.

Proje bağlamında yapılan sözlü tarih görüşmeleri Proje Yürütücüsü Lütfi Sunar ve Proje Koordinatörü Büşra Bulut editörlüğünde Türkiye’de Yayıncılığın Hafızası: Yayıncılarla Sözlü Tarih Görüşmeleri kitabında bir araya getirildi.

Yakın zamanda İLEM Yayınları arasında çıkacak eser şimdiden okurların dikkatini çekeceğe benziyor.