GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

23 Mayıs 2018

Uluslararası Öğrenciler Kongresi Başvuruları Başladı

3. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi,  İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) organizasyonu ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi ev sahipliğinde 02 - 03 Aralık 2017'de gerçekleştirilecek.

Dünyanın dört bir yanından ülkemize eğitim için gelen uluslararası öğrencilerin akademik donanımlarının artırılması, entelektüel birikimlerine katkı yapılması ve kendilerini geliştirme fırsatları sunulması önemli görülen hususlar arasında yer almaktadır.

Bu kapsamda, uluslararası öğrenciler için hâlihazırda yürütülen faaliyetlere ek olarak ülkemizde Sosyal Bilimler alanında öğrenim gören Uluslararası lisansüstü öğrencilerinin çalışmalarını sunabilecekleri, bilgi paylaşımında bulunabilecekleri, çeşitli atölyeler ve farklı etkinliklerle ortak çalışmalar üretebilecekleri bir akademik ortamın temin edilmesi amacıyla Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi düzenlenmektedir.

3. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi 2-3 Aralık tarihleri arasında İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) işbirliğinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecektir. Kongrenin teması “Çatışma Bölgeleri ve Çözüm Arayışları” olacaktır. Ayrıca Kudüs başlıklı özel bir oturum gerçekleştirilecek olup, Kudüs ile ilgili çalışmalar öncelenecektir. Kongrede Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Sosyoloji, İnsan Hakları, Diaspora, Göç, Mülteciler, Edebiyat, Felsefe, İletişim, Hukuk, Sosyal Politikalar alanlarının yanı sıra sosyal bilimlerin diğer bilim dallarına ait bildiriler kabul edilecektir.

Değerli katkılarınızı bekliyoruz.

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için: www.uokongresi.org