GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

Kamusallaşan İslam

1960-1980 arası dönem Türkiye'de üzerinde çok konuşulmakla birlikte hakkında az bilgi sahibi olunan bir dönemdir. Bu çalışma; bu kritik dönemin hikayesini görseller üzerinden anlatmaktadır.

1960'larda diğer fikir akımları gibi İslamcılık da daha görünür bir hale gelmiş ve iddialı bir dil kazanmıştır. Bu açıdan 1960'lar Türk siyasal ve entelektüel hayatı için çeşitli başlangıçları bünyesinde barındırır ve sonrasını anlamak bakımından hayati önemdedir. Bu kitap 1960'lardan itibaren Türkiye'de İslam'ın yeni kamusal tezahürlerinin ortaya çıkışını ele almaktadır. Bu amaç doğrultusunda kitap dergilerden seçilmiş görseller etrafında örülmüştür.

"Kamusallaşan İslam" adını koyduğumuz bu eser bize bastırılanın geri dönüşünü anlatıyor. Kitabın sayfaları açıldıkça İslam'ın kamusal hayatta yavaş yavaş belirginleşen bir görünürlük kazanmasına şahitlik ediliyor. Her bir sayfada farklı bir veçhenin tezahürü okuyucuyu bekliyor. Konuyu görseller üzerinden ele alan bu çalışma Türkiye entelektüel tarihinin anlaşılmasında yeni bir ufuk sunuyor.

Katkı Sunanlar: Alev Erkilet, Ammar Kılıç, Ayşen Baylak Güngör, Büşra Bulut, Lütfi Sunar, Mahmut Hakkı Akın, Mehmet Erken, Necdet Subaşı, Vahdettin Işık

Özellikler:

ISBN: 978-625-7800-38-9

Basım Yılı: Temmuz 2021

Basım Dili: Türkçe

Ebatı: 20x27

Sayfa Sayısı: 368

Editör:
Lütfi Sunar
Yayın Yönetmeni:
Yusuf Temizcan
Yayına Hazırlık:
Mehmet Beydemir